Klimaatverandering: hoe lossen we het op?

Op deze blog schrijven we vaak omtrent klimaatverandering, de gevolgen en de oorzaken. Maar kunnen we het probleem ook oplossen? En zo ja, hoe? Een vraag die velen onder jullie zich waarschijnlijk al gesteld hebben. Zelfs voor klimaatexperten is een antwoord op deze vraag formuleren lang niet eenvoudig of eenduidig. Tijdens de klimaatweek gaf prof. Ivan Janssens (Global Change Ecology, UAntwerpen) een boeiende lezing over de mogelijke oplossingen. Hij beantwoordt vragen als ‘Kunnen we dat wel betalen?’ en ‘Is het nog wel mogelijk?’. En hij komt tot de conclusie dat het nog kan, als we oplossingen aanreiken die niemand over het hoofd zien, en als we de nodige politieke stappen durven zetten om deze duurzame transitie te ondersteunen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s