Nieuw interdisciplinair vak Klimaatverandering aan UAntwerpen!

Bachelorstudenten (Ba2, Ba3) en masterstudenten uit alle richtingen van UAntwerpen kunnen vanaf academiejaar 2019-2020 kiezen voor het nieuwe vak Klimaatverandering uit de korf van verbredende vakken.
Het doel van dit vak is in de eerste plaats om een brede kijk te bieden op de materie. Experten uit verschillende vakgebieden laten studenten kennismaken met de uiteenlopende facetten van klimaatverandering, waaronder ook de maatschappelijke uitdagingen en oplossingen voor dit probleem. Zo komen naast de fysische basis van klimaatverandering onder meer de energietransitie, economische implicaties van actie en inactie, de rol van de media en de politieke en sociale uitdagingen aan bod.

Toekomstige afgestudeerden krijgen via dit vak inzicht in wat klimaatverandering is, wat ons te wachten staat, waar de oplossingen liggen en hoe we ons kunnen aanpassen. Zo bereiden we de volgende generatie ingenieurs, economen, beleidsmakers, sociologen, biologen, enz. voor op wat verwacht wordt de grootste maatschappelijke uitdaging van de komende decennia te vormen.

VakKlimaatverandering

Voor meer info:
Vakomschrijving en algemene info omtrent de korf verbredende vakken
Blackboard > mijn organisaties > korf
Administratieve medewerkers: Bianca.Roseaux@uantwerpen.be, Gerlinde.Verbist@uantwerpen.be
Docenten: Sara.Vicca@uantwerpen.be, Ann.Crabbe@uantwerpen.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s